Culinaire proeverij ‘Internationaal koken met lokale ingrediënten; een eerlijke maaltijd met een goed verhaal’
woensdag 11 december 2024 16:00 - 20:30
Locatie de Bibliotheek Best
Categorie Volwassenen
Tags Bieb Warme Winter Weken Duurzaamheid Gezondheid Volwassenen
Download Toevoegen aan agenda
Terug

Culinaire proeverij ‘Internationaal koken met lokale ingrediënten; een eerlijke maaltijd met een goed verhaal’

‘Een eerlijke maaltijd, met een goed verhaal’, dat is de insteek van de culinaire proeverij op 11 december. Samen een maaltijd maken met vertrouwde ingrediënten maar met een internationaal karakter; met verrassende, nieuwe exotische recepten. Vóór en dóór Bestenaren met verschillende achtergronden. Leren van elkaars kooktradities, recepten en vooral ook samen proeven en in gesprek. Dus we hebben koks nodig, maar zeker ook Bestenaren die talent hebben voor ‘proeven’ en ‘smullen’.

Aanmelden is noodzakelijk:
Spreekt dit idee je aan en wil je proeven of koken? Meld je hier aan!. De activiteit is gratis en zal op 11 december in de namiddag, met uitloop naar de avond, georganiseerd worden. Details worden binnenkort als reactie op je aanmelding per mail verzonden. In deze eerste editie is er plaats voor maximaal 30 personen.

Let op! De tijdstip in deze activiteit is voorlopig indicatief, na afloop van aanmeldingsperiode worden de definitieve tijdstippen gemaild naar de deelnemers.

Afbeelding Culinaire proeverij.jpg

Samenwerking tussen LEV groep, de bibliotheek Best, Protestantse Kerk en Vereniging Best Voedsel

De Protestantse kerk heeft een prachtige, grote keuken. Erik van Ingen: ‘Als kerk willen we graag samenwerken met andere organisaties in Best. Daarom doen we graag mee aan dit initiatief
Logo Protestaanse Kerk.png
Arjan Buchholz: ‘Vereniging Best Voedsel stelt de ingrediënten beschikbaar; kwaliteitsproducten van (biologische) boeren en tuinders uit de streek.’
Logo Best Voedsel.png

Ebru Janssens: ‘De Bibliotheek Best wil gastheer zijn; ruimte bieden om samen te proeven en in gesprek te gaan.’
Logo bieb Best.png
Jos van Spelde: ‘Lev Best is de verbinder en biedt een groot netwerk.’
Logo Lev Best.png


Door deze krachten te bundelen kunnen we samen deze culinaire proeverij organiseren. Dit keer de wintereditie, passend bij de feestmaand december.
 
Ons ideaal; 60 nationaliteiten samen eten en in gesprek. Voedsel verbindt.
Het idee is het zogenaamde Happen en Trappen concept: je fietst van locatie naar locatie waarbij je steeds iets te eten krijgt. Deze keer is een pilot en daarom gaan wij alleen de Protestantse Kerk & de Bibliotheek Best bezoeken als locatie. Steeds is er iets lekkers te proeven en horen de deelnemers het verhaal van de koks, over de bereiding, de recepten en de ingrediënten. Onze insteek: de verbindende kracht van samen eten in de decembersfeer.

Reserveren